ИнфоТелефон: +389 32 444 169
 

Написи од Митев Благој

 
 • Остварен сонот на генерациите – Автопат во Источна Македонија

  Остварен сонот на генерациите – Автопат во Источна Македонија

  Денешниот почеток на овој историски ден и историски настан за жителите од Верниот Исток е почеток на нешто што генерации и генерации го мечтаеа, зборуваa, ја пренесуваа идејата, се менуваа гарнитури, политичари си заминуваа и ги покриваше заборавот на времето, но од патот ни трага ни глас.

   
 •  
 • Bylazora

  Bylazora

  The archeological site, in the village Knezje , widely regarded by modern archaeologists to be the legendary city Bylazora capital […]

   
 •  
 • Била Зора

  Била Зора

  Наоѓалиштето, кај селото Кнежје, нашироко се смета од модерните археолози дека е легендарниот град Билазора, главниот град на Паjонците, луѓе […]

   
 •  
 • Геоглиф

  Геоглиф

  На оддалеченост од околу 5 километри од Свети Николе, во непосредна близина на с. Црнилиште се наоѓа геоглиф со импозантни […]

   
 •  
 • Светски ден на лицата со хендикеп

  Светски ден на лицата со хендикеп

  Светскиот ден на лицата со хендикеп во Дневниот центар за лица со посебни потреби во Свети Николе , беше одбележан […]

   
 •  
 
 
 
 
Големина на фонт
Контраст