Заврши изградбата на двете улици „Крсте Мисирков“ и „Младинска“ во должина од 1720 метри кои ги поврзуваат населбите „Поглед“ и „Бел Камен“. Градоначалникот на Општина Свети Николе Зоран Тасев го посети градилиштето при што истакна дека е задоволен од динамиката и квалитетот на градежните работи. Инаку на овие две улици покрај асфалтниот слој на коловозот целосно се заменети водоводната и канализационата мрежа, а поставена е и нова атмосферска канализација. Деновиве се очекува градежните работници да ги поплочат и тротоарите со павер елементи.

mladisnka-asfalt mladisnka-asfalt-2