Активности по повод Патронот на градот Свети Никола

По повод Патронот на градот Свети Никола се одржа Свечена божествена литургија во црквата Св. Никола , свечена литија низ учиците во градот, свечен славски колач пред постаментот на Св.Никола  и делење на славски ручек од посно гравче и риба на градскиот плоштад. 
Целиот настан го збогатија членовите на ФА Јанко Глигоров со презентација на изворниот фолклор од нашите простори.

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora