Информативна средба за запознавање на процесот за згрижување

Меѓународниот ден на згрижувачките семејства – 1 јуни ќе се обележи и во Општина Свети Николе во соработка со СОС Детското село со организирање на Информативна средба за запознавање на процесот за згрижување за повеќе детски насмевки, со заедничка цел, да ги поттикнеме нашите сограѓани кои имаат желба и можност да згрижат дете, да се информираат подобро и да го направат наредниот чекор.

Општина Свети Николе апелира до сите граѓани оние што имаат можност и се заинтерсирани за згрижување да присуствуваат на Информативната средба со цел да се информираат подетално како и да го направат наредниот чекор кон згрижување затоа што на тој начин сите заедно придонесуваме нашата заедница да биде на високо ниво на социјална одговорност.

Ден Четврток 01.06.2023 од 17:30 часот

во Општинската Сала при Општина Свети Николе

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora