Инфо ден за информации за процесот за формирање на Локален совет за млади на Општина Свети Николе

Денеска од страна на Службеникот за млади при Општина Свети Николе, беше оддржан Инфо ден на кој што зинтересирани организации може да се се запознаат со процедурата и следните чекори кои што ќе следуваат за формирање на Локален совет за млади на Општина Свети Николе, како и воедно да се запознаат и со други активности кои што Општина Свети Николе ги планира во делот на спроведувањето на политики за млади во наредниот период.

За сите Оние коишто не беа во можност да присуствуваат на Инфо денот може дополнително за процесот да се информираат кај:

Ивица Арсов

Службеник за млади

Канцеларија за млади

Зграда на Општина Свети Николе Канцеларија Пр. Бр. 11 – Приземје

Секој работен ден од 7:30 до 15:30

Или информациите да ги проследат преку Смата Презентација од Инфо денот или Прирачник за локални младински совети на АМС.

Во прилог Презентацијата од Инфо сесијата

како и Линк од Прирачник за локални младински совети

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora