10-ти Мај, Светски ден на физичката активност

Општина Свети Николе се вклучува во одбележувањето на 10-ти Мај, Светски ден на физичката активност.
По тој повод, под мотото „Спортувај за здравје“ , учениците на ООУ „Кирил и Методиј“ Свети Николе го промовираа настанот со возење на велосипед на велисипедската патека во училишниот двор .
Општина Свети Николе вложува во организирање на спортски настани и промоција на спортот и рекреацијата меѓу младите која е клучна за развојот на младите и децата во развој.
Наскоро најавуваме реконструкција на ракометното игралиште на градскиот стадион и поставување на гумена подлога во Свети Николе и изградба на ново детско игралиште со специјална подлога кај Детската градинка „Рахилка Гонева“.
„Спортувај за здравје“ , за да го намалиме ризикот од хронични заболувања и да го подобриме квалитетот на живот и менталното здравје.

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora