24ти Мај – Денот на сесловенските просветители

По повод Патрониот празник ,, 24ти Мај – Денот на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј “ во Домот на културата се одржа свечена академија на тема ,,Само со срцето добро се гледа, најважното е невидливо за очите “ на која нашите ученици блеснаа во изведбите на драматизацијата на романот ,,Малиот принц“, музички интерпретации и кореографии.
На свечената академија беа доделени дипломите од училишните натпревари, беа прогласени и наградени ,,Првенецот и Достоинствата на генерацијата 2010 – 2019

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora