Активности по повод Патронот на градот Свети Никола

По повод Патронот на градот Свети Никола се одржа Свечена божествена литургија во црквата Св. Никола , свечена литија низ учиците во градот, свечен славски колач пред постаментот на Св.Никола  и делење на славски ручек од посно гравче и риба на градскиот плоштад. 
Целиот настан го збогатија членовите на ФА Јанко Глигоров со презентација на изворниот фолклор од нашите простори.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora