76 годишнина од ослободувањето на Свети Николе

На свечен начин ја прославуваме 76 годишнината од ослободувањето на Свети Николе.
По тој повод, пред платото на Дом на култура „К.Мисирков“ согласно протоколите се одржа Свечена академија на која се истакнаа досегашните постигнувања на локалната самоуправа од минатата година и идните планови за развој на општината.
Во рамки на програмата се доделија и награди и признанија на ученици и нивни ментори кои постигнаа врвни награди на државно ниво . 
На сите сограѓани им го честитаме празникот 14- ти Септември , како најзначаен датум од поновата историја на нашето Свети Николе.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora