Акција за заштита на животната средина

На ден 01.05.2018 год. ,  Извидничкиот Одред Гоце Делчев во соработка со Општина Свети Николе, организираше акција за заштита на животната средина, на која беа поделени над 1000 вреќи за отпадоци и летоци за подигање на еколошката свест. Вреќите и летоците беа поделени на три излетнички места во Општина Свети Николе и тоа: излетничко место „Ѓуриште“ , брана „Мавровица“ и излетничко место „Крушки“.

bty bty received_1186387544829612 received_1186387584829608 received_1186387654829601 received_1186387691496264 received_1186387774829589 received_1186388004829566

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora