Акцијата „Мрдни со прст“ успешно реализирана во Свети Николе

Деновиве на неколку локации во Свети Николе активисти од Организацијата на жени на Свети Николе, Доброволното противпожарно друштво, вработени во Единицата на локалната самоуправа, на ЈКП „Комуналец“ ученици, наставници и граѓани, работеа на уредување на просторите околу Црквата „Свети Николај“ и ООУ,„Гоце Делчев“, градскиот парк и плочникот на плоштадот, СОУ „Кочо Рацин“ и ООУ „Кирил и Методиј“. Со акцијата „Мрдни со прст“ досега се опфатени повеќе урбани простори во градот кои целосно се ревитализираат, односно се поправаат и бојадисуваат клупите за седење, се поставуваат маси, нови корпи за отпадоци, се чистат и косат тревниците се со цел овие катчиња да бидат пријатни за одмор и релаксација. Како што истакнува градоначалникот на општина Свети Николе, Сашо Велковски, овие акции на ОЖО целосно ги подржуваме и ќе настојуваме да бидат, реализирани на што поголем број локации во градот и во рамките на можностите ќе учествуваме со сите расположиви средства и човечки ресурси.DSCN8786 DSCN8788 DSCN8793 DSCN8796 DSCN8798 DSCN8806 DSCN8807 DSCN8817 DSCN8820 DSCN8821 DSCN8824 DSCN8830 DSCN8835 DSCN8837 DSCN8838 DSCN8840 DSCN8846 DSCN8847 DSCN8848 DSCN8849 DSCN8850

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora