На ден 31.10.2017 Амбасадорот на Кралството Шведска, Неговата екселенција, Господинот Матс Стефансон беше во посета на Општина Свети Николе на покана на Градоначалникот на Општина Свети Николе г-дин Сашо Велковски и Извидничкиот Одред Гоце Делчев од Свети Николе за разгледување на заеднички проекти и организирање изложба на фотографии.23130948_1445315225515833_4136339607289963885_n 22853004_1445320845515271_3520768090221794901_n