Априлијада 2019

По повод 1-ви Април денот на шегата, Општина Свети Николе заедно со основните училишта организираа детска забава Априлијада на градскиот плочник, за сите училишта, градинки, деца, и граѓани на Општина Свети Николе.

„Забава со маски, песнички, игри, забава со кловнови, многу детски насмевки и шеги.

Априлијадата беше поддржана од Општина Свети Николе и градоначалникот Сашо Велковски.

 

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora