Асфалтирање на патот кон село Ерџелија

Денес започна асфалтирањето на делницата од патниот правец Пеширово – Ерџелија, во должина од еден километар, од клучката на патот Свети Николе – железничка станица Овче Поле, до надвозникот на автопатот Миладиновци – Штип. Овој проект е реализиран како соработка на општина Свети Николе, со Центарот за развој на Вардарскиот плански регион,а е финансиран од Бирото за регионален развој со околу 4 милиони денари. Како што се одвива динамиката на изградбата, изведувачот на работите предвидува предавање во употреба на оваа делница, пред предвидениот рок, со што на жителите од селата Ерџелија и Мустафино и другите кои го користат овој патен правец во многу ќе им биде олеснета комуникацијата кон Свети Николе.

DSCN0631 DSCN0629 DSCN0628 DSCN0626 DSCN0625 DSCN0622 DSCN0619 DSCN0618 DSCN0616 DSCN0614 DSCN0612

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora