Асфалтирање на улицата „Јане Сандански“

Соработката на локалната самоуправа со кинеската градежна компанија „Синохидро“ изминатите години е на високо ниво. Градежниците од „Синохидро“, се вклучија во реализација на неколку значајни проекти за општина Свети Николе, што се од интерес на граѓаните и за кои локалната самоуправа не одвои ниту денар од буџетот на општината. Имено, кинеската компанија која ги изведува работите на автопатот Скопје – Свети Николе – Штип, чие седиште се наоѓа во нашиот град, по барање на градоначалникот Сашо Велковски, го асфалтираше паркинг просторот кај градската капела, ја поврза клучката „Југ“ на автопатот со патот Свети Николе-Овче Поле, а сега се вклучија и на асфалтирање на улицата „Јане Сандански“ која беше една од најоштетените улици во градот. Кинеската компанија „Синохидро“ е подготвена да работи и на други проекти во обаласта на инфраструктурата во Свети Николе.

DSCN0053 DSCN0055 DSCN0056 DSCN0060 DSCN0059 DSCN0061 DSCN0063 DSCN0066 DSCN0089 DSCN0086 DSCN0085 DSCN0081 DSCN0075 DSCN0074 DSCN0070 DSCN0071 DSCN0067 DSCN0090 DSCN0092 DSCN0093 DSCN0094 DSCN0096 DSCN0098 DSCN0100 DSCN0101 DSCN0103

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora