Авионско прскање против комарци

Локалната самоуправа на Општина Свети Николе, во рамките на годишната  програмата  за уништување на комарците, во соработка со компанијата „Бони-ер“, денеска изврши  авионско третирање против комарци и други штетни инсекти  на територијата на општината. Ова е трето  прскање  со еколошки препарати кои  не се штетни за околината, а  ги уништуваат леглата на комарците, истакна градоначалникот Сашо Велковски.  Соработката околу заштитата на пчелите, се одвива  беспрекорно со здруженијата и индивидуалните пчелари  и досега  навремано се преземени сите активности  за да не дојде до несакани последици за пчелните заедници.

prskanje

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora