Австралиска делегација во посета на општина Свети Николе

Делегација  предводена од Зоран Ќосески,  конзул во  Амбасадата на нашава земја во Перт Австралија, престојуваше во работна посета на  општина Свети Николе. При тоа оствари средба со градоначалникот Зоран Тасев кој ги запозна гостите  со потенцијалите на општината како и со можноста за продлабочување на билатералната соработка со општини од Австралија.

aus delegacija (4)

 

aus delegacija (3)

 

aus delegacija (1)

 

aus delegacija (5)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora