Бесплатен превоз од село во град

Подолг период селските населби беа отсечени од Свети Николе, бидејќи автобуските превозници немаа економска исплатливост за одржување на редовните линии. Градоначалникот на општина Свети Николе Зоран Тасев согледувајќи ја потребата и барањата на илјадници жители од сите населени места во општината, деновиве го реализира проектот за превоз на граѓаните од селските населби до општинскиот центар. Имено, обезбеден е автобуски превоз од поголемиот број населени места од сите правци на општината. Автобусот од селата тргнува во 7 часот наутро и се враќа во 13 часот од Свети Николе. Корисниците на оваа услуга засега се задоволни и ја поздравуваат реализацијата на оваа идеја на градоначалникот Тасев.

avt_prevoz (1) avt_prevoz (2)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora