Буџетот на општината на јавна расправа

Во големата сала на општината, во присуство на голем број граѓани, претставници на институции и установи, членови на невладини и граѓански здруженија, се одржа јавна расправа за буџетот на општината за наредната 2019 година. Како што истакна градоначалникот на Свети Николе , Сашо Велковски, голем дел од средствата ќе бидат наменети за капитални објекти, како што се изградба на детска градинка, раконструкција на пречистителната станица за отпадни води, нови улици, а финансиски средства се предвидени и за развој на културата и поддршка на спортските клубови.

DSCN0371 DSCN0373 DSCN0374 DSCN0375 DSCN0376 DSCN0379 DSCN0380 DSCN0381 DSCN0382 DSCN0383 DSCN0386 DSCN0387 DSCN0390

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora