Чествување по повод Свети Никола

Свети Николе го празнуваше својот патрон , својот заштитник Свети Никола. Во таа чест се одржа утринска литургија во црквата Свети Никола, свечена литија , а пред постаментот на патронот во центарот на градот се сечеше и славски колач. На граѓаните што присуствуваа на свеченоста и голем број на гости им се делеше и свечен славски ручек (посно гравче со риба). Програмата беше збогатена со културно уметничка програма на која зедоа учество нашата група „Македонски табиет„, Кате од „Нели ти реков„ и Круме Спасовски на кои искрено им се заблагодарувам за учеството и ни ја збогатија прославата.IMG_8106-min IMG_8121-min-min IMG_8165-min-min IMG_8170-min IMG_8174-min IMG_8245-min IMG_8271-min IMG_8279-min IMG_8283-min IMG_8290-min IMG_8295-min IMG_8316-min IMG_8322-min IMG_8375-min IMG_8388-min IMG_8390-min IMG_8400-min IMG_8408-min IMG_8411-min IMG_9054-min IMG_9063-min IMG_9072-min IMG_9092-min IMG_9097-min IMG_9111-min IMG_9123-min IMG_9168-min IMG_9182-min IMG_9184-min IMG_9196-min IMG_9197-min IMG_9223-min IMG_9263-min IMG_9308-min IMG_9325-min IMG_9328-min IMG_9343-min

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora