Чествувањето на Патронот на градот „Свети Никола“

По повод чествувањето на Патронот на градот „Свети Никола“, во Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ се одржа свечена академија на која следеше пригодна програма придружена од Црковниот хор при Црквата „Свети Никола“ и настапот на пијанистот Гоце Златев.На Свечената академија гостите ги поздравија и претставници од Црквата „Свети Никола“ и Неговото Високопреосвештенство, Митрополит Брегалнички господин Иларион. На Свечената академија исто така беа доделени следните награди по повод Патронот на градот „Свети Никола“:

Плакети

-Македонска Православна Црква-Брегалничка Епархија

-Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“

Признанија

1. Славче Таневски-за посебен придонес во афирмацијата на општина Свети Николе на светско ниво

2. ЖРК Овче Поле Меѓународен Славјански Универзитет-за посебен придонес во областа на спортот

3. Светлана Цековска- за најуспешна жена претприемач

4. АЛГОМАК ДООЕЛ-Свети Николе- за нај општествено-одговорна компанија

5. Павел Русевски- најдобар спортист

6. Ивана Наскова- за афирмација на општина Свети Николе во областа на литературата на државно и меѓународно ниво

7. Доброволно противпожарно друштво Свети Николе – за посебен придонес во противпожарната заштита Благодарница Bjästa skolan Örnsköldsvik од Шведска- за посебен придонес во афирмацијата на НВО секторот и образованието во општина Свети Николе

Награда за просветен работник за учебната 2020/2021 ( ваучер 10 000 денари)- Зоран Цветковски

Награди за најдобар ученик за учебната 2020/2021-

Основно образование

o Ана Алексовска – ученик во во ООУ Гоце Делчев ( ваучер 6000 денари)

o Матеј Славевски- ученик во во ООУ Кирил и Методиј( ваучер 6000 денари)

o Матеј Јакимов-ООУ Даме Груев ( ваучер 6000 денари)

– Средно Образованиеo Марко Панев-СОУ Кочо Рацин( ваучер 10 000 денари)Ликовен конкурс на тема „Чинот на дарувањето-аманетот на патронот наш,Свети Николај„

Основно образование

1 наградена ликовна творба е на ученикот Никола Станков од 9 одделениеo од ООУ„Кирил и Методиј“, Свети Николе; ( ваучер 3000 денари)

2 наградена ликовна творба е на ученичката Јована Бонева од 7 одделениеo од ООУ„Кирил и Методиј“, Свети Николе; ( ваучер 1500 денари)

3 наградена ликовна творба е на ученичката Стефани Гиговска од 7o одделение од ООУ„Гоце Делчев“, Свети Николе ( ваучер 1000 денари)

– Средно образование

o 1 место Теона Кировска – ученик во во СОУ Кочо Рацин( ваучер 3000 денари)

o 2 место Мери Карадаковска- ученик во во СОУ Кочо Рацин( ваучер 1500 денари)

o 3 место Душица Тодорова – ученик во во СОУ Кочо Рацин( ваучер 1000 денари)

Литературен конкурс на тема „Чинот на дарувањето-аманетот на патронот наш,Свети Николај„

Основно образование

Прва награда:Викторија Атанасова 7 одделениеООУ„Даме Груев“-с.Ерџелија ( ваучер 3000 денари)

Втора награда:Дариа Саздевска 6 одделение( ваучер 1500 денари)ООУ„Кирил и Методиј“-Свети Николе

Трета награда:Лана Миќева 9 одделение( ваучер 1000 денари)ООУ„Гоце Делчев“-Свети Николе

– Средно образование

o 1 место Теона Кировска – ученик во во СОУ Кочо Рацин( ваучер 3000 денари)

o 2 место Милена Митрушов- ученик во во СОУ Кочо Рацин( ваучер 1500 денари)

o 3 место Душица Тодорова – ученик во во СОУ Кочо Рацин( ваучер 1000 денари)Им благодариме на сите гости кои не удостоија со своето присуство на Свечената академија по повод Патронот на градот.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora