Чистење на речното корито во село Мустафино

По минатогодишните февруарски поплави локалната самоуправа на општина Свети Николе повеќе месеци интезивно работи на расчистување и регулирање на речните корита на повеќе критични места. Досега се исчистени над 3.000 метри на реките Периш, Мавровица, Поток и Светиниколска река, а чистењето продолжува деновиве во село Мустафино. Се чисти сметот и растенијата со кои се заполнети речните корита со што се овозможува непречен проток на водата. Овие мерки ќе придонесат во наредниот период Свети Николе и светиниколско превентивно да бидат заштитени од поплави.

 

recno_korito (9) recno_korito (8) recno_korito (7) recno_korito (6) recno_korito (5) recno_korito (4) recno_korito (3) recno_korito (2) recno_korito (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora