Одбележан празникот Богојавленије – Водици.

Во присуство на илјадници граѓани и верници денеска во Црквата Свети Николај во Свети Николе се одржа литургија по повод крштевањето на Исус Христос во реката Јордан.
По тој повод во фонтаната на црквата беше фрлен и светиот крст кој годинава го фати Дарко Јованчев. На оваа свеченост присуствуваше делегација од локалната самоуправа на Општина Свети Николе, предводена од градоначалникот Зоран Тасев како и пратеничката во Собранието на Р. Македонија Благица Ласовска. Делегацијата присуствуваше и на денот на основањето на Доброволното противпожарно друштво од Свети Николе кое е формирано далечната 1935 година.

vodici (10) vodici (9) vodici (8) vodici (7) vodici (6) vodici (5) vodici (4) vodici (3) vodici (2) vodici (1)

 

 

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora