Одбележан празникот Богојавленије – Водици.

Во присуство на илјадници граѓани и верници денеска во Црквата Свети Николај во Свети Николе се одржа литургија по повод крштевањето на Исус Христос во реката Јордан.
По тој повод во фонтаната на црквата беше фрлен и светиот крст кој годинава го фати Дарко Јованчев. На оваа свеченост присуствуваше делегација од локалната самоуправа на Општина Свети Николе, предводена од градоначалникот Зоран Тасев како и пратеничката во Собранието на Р. Македонија Благица Ласовска. Делегацијата присуствуваше и на денот на основањето на Доброволното противпожарно друштво од Свети Николе кое е формирано далечната 1935 година.

vodici (10) vodici (9) vodici (8) vodici (7) vodici (6) vodici (5) vodici (4) vodici (3) vodici (2) vodici (1)

 

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora