Делегација на Мировен корпус со градоначалникот на Свети Николе

Делегација на мировен корпус од САД денеска оствари средба со градоначалникот на општина Свети Николе, Сашо Велковски. На средбата беше истакнато позитивното искуство на голем број волонтери од Америка кои повеќе од дваесет години, помал или подолг период престојувале кај семејства во Свети Николе   и биле вклучени во општествениот живот на општината. Се очекува нова група на волонтери од есен повторно да престојуваат во Свети Николе и во други градови од нашава земја.DSCN8771 DSCN8772 DSCN8773 DSCN8774 DSCN8775 DSCN8776 DSCN8777

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora