Делегација од Европска унија во посета на Свети Николе

Делегација на претставници од Европската унија и Владата на Република Македонија, денеска престојуваа во општина Свети Николе, каде остварија   средба со градоначалникот Сашо Велковски. На средбата беше потенцирана изградбата на регионалната фабрика за преработка на смет, во која ќе се врши рециклирање на отпад и селекција на секундарни суровини.

DSCN0564 DSCN0567 DSCN0587 DSCN0595 DSCN0603 DSCN0606 DSCN0609

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora