Ден на дрвото

Акцијата засади дрво засади ја својата иднина  масовно посетена.

Засади здравје – засади иднина е мотото на дванаесетата акција за пошумување што се спроведува во нашава земја. На акцијата  во општина Свети Николе , која се одржа во месноста Вршник  учествуваа  ученици, наставници, административни работници и граѓани, кои масовно излегоа на пошумувањето иако теренот беше прекриен со снежна покривка. Годинава, во Свети Николско, покрај оваа акција ќе бидат организирани пошумувања на околу 80 хектари, пред се на местата кои минатите години беа опожарени.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora