Денот на пожарникарите

Со свечено дефиле на противпожарните возила низ градот, припадниците на Територијалната противпожарна едниница на Свети Николе го одбележаа денот на Пожарникарите.

Градоначалникот Зоран Тасев им го честита празникот, посакувајќи им успешно справување со огнените стихии, а воедно ги повика стопанските субјекти од општината со свои донации да учествуваат во набавка на противпожарни средства и опрема.

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora