Кризниот штаб донесе одлука за дезинфекцијата на руралните населени места во Општина Свети Николе. Со помош на индивидуалните земјоделци и стопанственици се дезинфицираат и селата кои се во атарот на Општина Свети Николе. Градоначалникот на Општина Свети Николе м-р. Сашо Велковски со голема благодарност до индивидуалните земјоделци и стопанствениците за солидарноста.