Џиновско велигденско јајце на плоштадот на Свети Николе

Џиновско велигденско јајце, високо 3 метри, тешко 600 килограми, беше поставено на плоштадот во Свети Николе за велигденските празници. Идејата на светиниколскиот градоначалник Сашо Велковски ја реализираа двајца наставници од Основното училиште „Кирил и Методиј“ кој една недела интензивно работеа на ремек делото.

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora