Џиновско велигденско јајце на плоштадот на Свети Николе

Џиновско велигденско јајце, високо 3 метри, тешко 600 килограми, беше поставено на плоштадот во Свети Николе за велигденските празници. Идејата на светиниколскиот градоначалник Сашо Велковски ја реализираа двајца наставници од Основното училиште „Кирил и Методиј“ кој една недела интензивно работеа на ремек делото.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora