Документарен филм археолошки локалитет „Билазора“

Почитувани, со задоволство Ви го претставуваме првиот документарен филм за еден од најпознатите археолошки локалитети во нашата земја – нашето Градиште кај селото Кнежје, каде се наоѓал големиот град од антиката „Билазора“.

Општина Свети Николе ја поддржа работа на Продукција „Аристон“, кои добија поддршка и од Управата за заштита на културното наследство за создавање на ова дело кое ќе ја претставува нашата Општина пред пошироката јавност.

Благодарност за техничка поддршка на :

видео – Фото Кисс, Народен музеј Свети Николе

аудио – Боро Стојановски како и на

Продукција „Аристон“

Камера, дрон и монтажа: Дуле Јанев

Сценарио и режија: м-р Никола Ристевски

#СветиНиколе

#ОвчеПоле

#Кнежје

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=eLz-kEy6snI[/embedyt]

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora