Донација од 3Д принт за Медицински Персонал

Денес од страна на група ентузијасти во рамките на проектот “3Д принт за Медицински Персонал”од Куманово, на Здравствениот дом Г.Гаврилски од Свети Николе , беа донирани 50 визири изработени во 3Д принт технологија.

Во име на здравствените работници од Здравствениот дом и од мое лично име се заблагодарувам за донираната опрема , со цел поголема превенција и заштита на медицинскиот персонал во борбата со коронавирусот во нашата општина.

Оваа е уште еден позитивен пример за општествено одговорни лица за нашата општина.

Квалитет на воздухот

Моментални вредности:

Агенција за вработување
PM2.5 | PM10 - | -
ООУ „Гоце Делчев“
PM2.5 | PM10 - | -
СОУ „Кочо Рацин“
PM2.5 | PM10 - | -
ЈЗУ Здравствен дом
PM2.5 | PM10 - | -
Дом на културата
PM2.5 | PM10 - | -

Целосен приказ

народен музеј

bylazora