Донација од група млади ентузијасти

Извидничкиот Одред Гоце Делчев одговори на уште еден повик и пружи материјална и логистичка поддршка на една млада и мала група на ентузијасти.

Имено добивме информација дека еден наш млад сограѓанин пронашол начин за изработка на заштитни визири кои се многу потребни на сите здравствени работници во ЈЗУ “Прим. Др. Ѓорѓи Гаврилски” како и на матичните лекари.

Успеавме да направиме 50 визири кои ќе бидат доставени до медицинскиот персонал.

Ова е доказ дека нашиот град има високо интелигентни млади луѓе кои не се штедат своето знаење и време да ги “донираат” за подобро утре.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora