Донација во опрема и возила за противпожарните единици во Свети Николе

Донација за ДПД и противпожарната единица во Свети Николе која се состои од едно противпожарно возило марка мерцедес наменето за Доброволното противпожарно друштво во Свети Николе со комлетна опрема, како и опрема за Територијалната Противпожарна единица во Свети Николе во облека , чизми, кациги, хидраулични клешти при сообраќајни несреќи. Донацијата вредна над 50.000 евра е обезбедена од фондацијата Флоријан која има долгогодишна соработка со доброволното противпожарно друштво во Свети Николе.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora