Хоризонтална сигнализација на улиците во градот

Вработени во Јавното комунално претпријатие Комуналец деновиве започнаа со хоризонтално обележување на улиците во централното градско подрачје. Во   годишната програмата   според потребите, локалната самоуправа спроведува хоризонтално обележување на улиците, со цел безбедно одвивање на сообраќајот и заштита на пешаците, како и на останатите учесници во сообраќајот. Во наредните денови ќе бидат обележани сите пешачки премини на сообраќајниците.

zebri (2) (Copy) zebri (3) (Copy) zebri (4) (Copy) zebri (1) (Copy)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora