Иницијатива за изградба на црква во Свети Николе посветена на Св. Лидија Македонка

Апелираме до сите заинтересирани во рамките на своите можности, да учествуваат во изградбата на новиот крам Св. Лидија Македонка, преку донирање на средства на следната жиро сметка.

Примач: МПЦ – Охридска Архиепископија Скопје – брегалничка Православна Епархија Штип – храм Св. Лидија Македонска

Жиро сметка: 200002708770970

Депонент Стопанска Банка

Цел на дознаката: изградба на нова црква Св. Лидија Македонка

 

Или вашите парични средства можете да ги донирате во Фондот за изградба кој се наоѓа Црква Свети Николај и за кој е одговорен Иницијатив ниот одбор.

Телефон за контакт

Прота Зоран 075/963-310

Гоце – Иницијативен одбор – 071/277-657

 

Голема Благодарност на сите што досега придонесоа и што во иднина ќе придонесат наскоро да се радуваме на новата црква

 

crkva 1

crkva 2

crkva 3crkva 4

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora