Инсталирани мерни станици за квалитет на воздухот

На територијата на Свети Николе инсталирани се 5 мерни станици за мерење на квалитето на воздухот во градот за ПМ10 и ПМ2,5 честици на следниве локации

  • Дом на Култура „Крсте Мисирков“
  • Здравствен дом Г.Гаврилски
  • СОУ Кочо Рацин
  • ООУ Гоце Делчев
  • Шелтер центарот кај Агенцијата за вработување

Податоците и мапите на мерните станици се јавно достапни и се прикажани на мобилната апликација „Мој воздух“ или AirCare или директно на следниов линк https://maps.sensor.community/#16/41.8626/21.9439

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora