Известување!!!
Се известуваат граѓаните на општина Свети Николе дека кризниот штаб донесе одлука за зголемување на превентивните мерки за спречување на ширењето на корона вирусот во Свети Николе.
При што ЈКП Комуналец- Свети Николе , ТППЕ и волонтерски тим од 32 лица ќе врши дезинфекција на јавни површини и влезови на дворови на сите граѓани .
Исто така ќе бидат формирани 2 екипи кои ќе поминуваат на претходно утврдени пунктови низ градот и ќе носат раствор за дезинфекција, а сите заинтересирани граѓани можат да наполнат максимум 5 литри од растворот во сопствени садови.
Апелираме до граѓаните да бидат максимално внимателни со употребата на растворот и да го употребуваат за дезинфекција на дворни површини , а да не го употребуваат на зелени површини и насади. Реоните по кој ќе се движат екипите и возилата се следните:
РЕОН 1
– ул.В.Влаховиќ
– ул.В.Ангелов
– ул.Кумановска
– ул.Ќиќевачка
– населба Поглед
– ул.29-ти Ноември
– ул.Првомајска
– ул.Пролетерска
– ул.Ј.Глигоров
– ул.Браќа Миладинови
– ул.О.Николов
– ул.Вардарска
– ул.Т.Циклев
– ул.Македонска
РЕОН 2
– ул.Карпошева
– ул.К.Маркс
– ул.Ј.Сандански
– ул.К.Мисирков
– ул.Н.Карев
– дел од ул.П.Гули (кај зградите во нас.Лозов)
– ул.Октомвриска
– дел од ул.Македонска
РЕОН 3
– ул.П.Гули
– населба Лиска
– ул.У.Палме
– ул.Е.Кардељ
– ул.М.Пијаде
РЕОН 4
– населба Бел Камен
– населба Рецко Маало