Известување од кризниот штаб на Општина Свети Николе

Известување!!!
Се известуваат граѓаните на општина Свети Николе дека кризниот штаб донесе одлука за зголемување на превентивните мерки за спречување на ширењето на корона вирусот во Свети Николе.
При што ЈКП Комуналец- Свети Николе , ТППЕ и волонтерски тим од 32 лица ќе врши дезинфекција на јавни површини и влезови на дворови на сите граѓани .
Исто така ќе бидат формирани 2 екипи кои ќе поминуваат на претходно утврдени пунктови низ градот и ќе носат раствор за дезинфекција, а сите заинтересирани граѓани можат да наполнат максимум 5 литри од растворот во сопствени садови.
Апелираме до граѓаните да бидат максимално внимателни со употребата на растворот и да го употребуваат за дезинфекција на дворни површини , а да не го употребуваат на зелени површини и насади. Реоните по кој ќе се движат екипите и возилата се следните:
РЕОН 1
– ул.В.Влаховиќ
– ул.В.Ангелов
– ул.Кумановска
– ул.Ќиќевачка
– населба Поглед
– ул.29-ти Ноември
– ул.Првомајска
– ул.Пролетерска
– ул.Ј.Глигоров
– ул.Браќа Миладинови
– ул.О.Николов
– ул.Вардарска
– ул.Т.Циклев
– ул.Македонска
РЕОН 2
– ул.Карпошева
– ул.К.Маркс
– ул.Ј.Сандански
– ул.К.Мисирков
– ул.Н.Карев
– дел од ул.П.Гули (кај зградите во нас.Лозов)
– ул.Октомвриска
– дел од ул.Македонска
РЕОН 3
– ул.П.Гули
– населба Лиска
– ул.У.Палме
– ул.Е.Кардељ
– ул.М.Пијаде
РЕОН 4
– населба Бел Камен
– населба Рецко Маало

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora