Извиднички натпревар по прва помош

Овој викенд, од 25.05.2018 до 27.05.2018 год. во ИД “Орел” се одржа IV-то коло од Извидничката лига. Извиднички Одред Гоце Делчев и оваа година покажа дека е сериозна организација која максимално посветено и професионално ги реализира поставените цели. И оваа година учесниците се најдоа во најразлични реалистични сценарија и ги покажаа своите знаења и вештини од областа на првата помош.

Покрај натпреварувачкиот дел, се спроведе и обука од областа на првата помош и самопомош со современи методи и техники.

33657748_1638889312825089_4904969552451862528_n 33660443_1638890096158344_1369670813065674752_n 33662628_1638886036158750_3076909000281817088_n 33676457_1638885806158773_4627124682099785728_n 33710709_1638888882825132_7840324277562769408_n 33763586_1638885619492125_4349520497420009472_n 33767011_1638889732825047_1483589993048834048_n 33817048_1638891079491579_4730598394244890624_n

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora