Кинеската компанија Синохидро  од   вчера ги  започна  градежните  работи за  изградбата на автопатот Миладиновци –Штип на делницата од Свети Николе кон Миладиновци кај месноста Кантонче, каде е предвидена клучка за влез и излез од градот. За изведување на градежните работи покрај вработените на компанијата Синохидро ќе бидат ангажирани и лица и градежни компании од нашава општина, како што е АГП која веќе ја вклучи тешката механизација  за пробивање на трасата од автопатот.

avtopat (6) avtopat (5) avtopat (4) avtopat (3) avtopat (2) avtopat (1)