Кинески Синохидро започна со изградба на Автопатот Миладиновци – Свети Николе – Штип

Кинеската компанија Синохидро  од   вчера ги  започна  градежните  работи за  изградбата на автопатот Миладиновци –Штип на делницата од Свети Николе кон Миладиновци кај месноста Кантонче, каде е предвидена клучка за влез и излез од градот. За изведување на градежните работи покрај вработените на компанијата Синохидро ќе бидат ангажирани и лица и градежни компании од нашава општина, како што е АГП која веќе ја вклучи тешката механизација  за пробивање на трасата од автопатот.

avtopat (6) avtopat (5) avtopat (4) avtopat (3) avtopat (2) avtopat (1)

 

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora