Консолидација на земјоделското земјиште

     Долготрајното зголемување и стабилизирање на квалитетот и профитабилноста на домашното земјоделско производство, е еден проектите и   активностите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Македонија, кој ќе се спроведува во наредниот период. Како што истакна министерот за земјоделство Михаил Цветков, на денешната презентација која се одржа во Свети Николе, креирани се мерки за воведување на доброволна консолидација на земјоделското земјиште, која значи окрупнување на расцепканите мали земјоделски површини, што ќе придонесе за попродуктивно и поефтино земјоделско производство. За таа цел обезбедена е техничка помош од страна на Организацијата за храна и земјоделство на Обедеинетите Нации (ФАО). Во рамките на денешната презентација министерот Цветков, заедно со градоначалникот Зоран Тасев ја посетија демо фармата на земјоделското училиште, која работи во состав на СОУ „Кочо Рацин“ од Свети Николе.      

rabotilnica (7) rabotilnica (6) rabotilnica (5) rabotilnica (4) rabotilnica (3) rabotilnica (2) rabotilnica (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora