Крводарителска акција

На дводневната акција за крводарување што ја спроведува Институтот за трансфузиологија на Македонија во организација на општинскиот Црвен Крст во Свети Николе Собрани се над 250 крвни единици. Инаку ова е прва крводарителска акција што е спроведена во нашава земја и според   дарувањата на најдрагоцената течност е една од најмасовните, па затоа покрај екипа на Институтот за трансфузиологија од Скопје, учествуваше и екипа од одделението за трансфузиологија од клиничкиот центар од Штип. Меѓу крводарителите на првата акција учествуваше и градоначалникот на општина Свети Николе Сашо Велковски кој досега има дарувано над 70 пати крв.DSCN9220 DSCN9221 DSCN9222 DSCN9223 DSCN9224 DSCN9225 DSCN9226 DSCN9228 DSCN9229 DSCN9231 DSCN9233 DSCN9234 DSCN9236 DSCN9237

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora