Македонија без отпад 2016- Вклучи се во најголемата еко акција!

Ајде Македонија

МАКЕДОНИЈА ЧИСТА ЗА 1 ДЕН– ВКЛУЧИ СЕ ВО НАЈГОЛЕМАТА ЕКО АКЦИЈА!
Асоцијацијата „Ајде Македонија“ заедно со главниот покровител Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), преку проектот Цивика Мобилитас, продолжува да ro спроведува проектот „Македонија без отпад 2016″.
Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие свест кај граѓаните за правилно управување со отпадот и да развие механизми за поддршка на граѓаните, општините и другите засегнати групи за подобро да се справат со неорганизираното и незаконско фрлање отпад во нивните заедници.
Националната акција за чистење има за цел да се намалат количините на несоодветно депонираниот отпад и со која Р. Македонија се вклучува во глобалната акција Let’s Do It Wor1d, поддржана од Европскиот Парламент и спроведена во 121 земја во 2015 год.
Датумот на одржување на акцијата е 1-ти октомври, 2016 година. (сабота).
Досега своето учество го имаат потврдено над 50 општини во Р. Македонија, над 70 граѓански организации, амбасади и компании.

Промо Видео

Пријава за акцијата

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora