Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска денес престојуваше во работна посета на општина Свети Николе. Во рамките на посетата министерката Јанкуловска присуствуваше на предавање за „Превенција против наркотични средства “ што ја организираше полициската станица од Свети Николе за учениците од средното општинско училиште „Кочо Рацин“. Како што истакна министерката Јанкуловска   Општина Свети Николе е една од најбезбедните и најмирните локални самоуправи во источниот дел на Македонија, што се однесува во однос на јавниот ред и мир. Градоначалникот Зоран Тасев во своето обраќање истакна дека за епитетот „најмирна општина“ потребно е да се работи на едукација   на населението и заеднички со полицијата превентивно да се делува во сите сегменти на општественото живеење.

ministerka (5) ministerka (4) ministerka (3) ministerka (2) ministerka (1)