Министерката Јанкуловска во посета на Свети Николе

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска денес престојуваше во работна посета на општина Свети Николе. Во рамките на посетата министерката Јанкуловска присуствуваше на предавање за „Превенција против наркотични средства “ што ја организираше полициската станица од Свети Николе за учениците од средното општинско училиште „Кочо Рацин“. Како што истакна министерката Јанкуловска   Општина Свети Николе е една од најбезбедните и најмирните локални самоуправи во источниот дел на Македонија, што се однесува во однос на јавниот ред и мир. Градоначалникот Зоран Тасев во своето обраќање истакна дека за епитетот „најмирна општина“ потребно е да се работи на едукација   на населението и заеднички со полицијата превентивно да се делува во сите сегменти на општественото живеење.

ministerka (5) ministerka (4) ministerka (3) ministerka (2) ministerka (1)

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora