Министерката за финансии Нина Ангеловска оствари средба со бизнис-заедницата во Свети Николе.

Приватниот сектор е и треба да биде двигател на економскиот раст во земјава. Затоа економските политики се во насока на поддршка на развој на конкурентноста на приватниот сектор, на поддршка на извозот, инвестиции во нови технологии и подобрување на адекватноста на работната сила на пазарот на труд. Во буџетот за 2020 предвидени се 6,7 милијарди денари за мерки за поддршка на приватниот сектор

Ова беше посочено на средбата со бизнис заедницата во општина Свети Николе, на која присуствуваше и Сашо Велковски – Градоначалник на Општина Свети Николе.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora