Министерката за култура во работна посета на Свети Николе

Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска  денес претстојуваше во работна посета на  локалната самоуправа на општина Свети Николе. При тоа оствари средба со градоначалникот  Зоран  Тасев.  Градоначалникот Тасев  ја запозна министерката  Канческа Милевска  со активностите  и проектите  кои локалната самоуправа ги реализира во текот на годината и побара од министерката поголема поддршка за  истражување  на  археолошкиот локалитет „Била зора“  во близина на село Кнежје. Во рамките на посетата  министерката  за култура  престојуваше во Народниот музеј на Свети Николе , каде професорот Драги Митревски  ја запозна со артефактите  од шест годишните истражувања на Била зора како еден од најзначајн ите археолошки локалитети во нашава земја.

Противпожарна единица

ТППЕ

Народен музеј

muzej bylazora